Pagina's

zondag 4 september 2016

Weer naar school...

We staan voor een nieuw schooljaar. Een klein beetje spannend is dat wel. Nieuwe leerkrachten,  nieuw plekje in de klas,  nieuwe vakken en hoe zal het dit jaar gaan met de kinderen onderling??

Ook Jozua stond voor een nieuwe uitdaging. De nieuwe leider van het volk. Zou het volk hem accepteren,  hoe zal het gaan? 

We lazen samen in de Bijbel over Jozua. En de bemoedigende woorden die God zei :

Jozua, 1:9 - Heb Ik het u niet bevolen? wees sterk en heb goeden moed, en verschrik niet, en ontzet u niet; want de HEERE, uw God, is met u alom, waar gij heengaat.

God gaat ook met ons mee. Dat heeft Hij ook beloofd bij onze doop. Hij zal voor ons zorgen!  Zijn bemoediging mogen we meenemen!

Bidden jullie mee?
Dank U Heer,  dat U met ons,  onze kinderen,  hun klasgenoten en hun leerkrachten mee gaat?  
Mogen ze het fijn vinden om U groot te maken?  Mag U op de eerste plaats staan?  
Mogen ze het fijn vinden om elkaar te helpen?  Om samen nieuwe dingen te leren? Mogen ze voor elkaar klaar staan als er zorgen zijn,  verdriet of pijn? Elkaar vergeven als we fouten maken! 
Geef de leerkrachten liefde voor alle leerlingen? Juist ook de kinderen die dat zo nodig hebben? Geef hen wijsheid en inzicht. 
Geef ons als ouders vertrouwen dat ze in Uw handen veilig zijn?  Dat U het bent die ook de leerkrachten en leerlingen helpt? 
Dank U voor Uw trouwe zorg!  U weet nog beter als ons wat onze kinderen nodig hebben. En wat heerlijk om te weten dat Uzelf ook voor ons bidt!
Om Jezus wil! 
Amen! 


2 opmerkingen:

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!