maandag 14 december 2015

Advent: Licht tot verlichting van de heidenen...

Het derde adventslichtje is aan de beurt. Vorig jaar werkten we over de kleuren in de tabernakel en deze lichtjes zijn er nog een herinnering aan. Even terugblikken op de andere adventszondagen.


Het eerste lichtje is met blauw. We dachten eraan dat de Heere Jezus uit de hemel kwam. We zongen samen het lied: In de hemel is de Heer. En maakten dit bloemstuk bovenop een windlicht :


De tweede adventszondag was het witte licht. Wit van rein, schoon,  zonder zonde. Dat was de Heere Jezus. Maar ook Hij kwam om ons schoon te maken. Witter dan sneeuw,  Heer,  wil ik voor U zijn.
We maakten een zwart adventsbord en daarop schreven we met witte letters wat we al geleerd hebben van advent. En we dachten eraan dat God onze donkere gebeurtenissen in ons leven wil verlichten. Daarover schreef ik al in een eerdere blog.

En nu dan derde advent. We herhaalden de vorige kleuren. De kleuren van het derde lichtje wijzen op de verschillende koninkrijken van de wereld. God wil niet alleen onder het volk Israël wonen,  maar ook onder de heidenen. In het Oude Testament lezen we dat al. Ruth,  Rachab...
Ook Simeon zong er van: Een Licht zo groot zo schoon,  gedaald van s Hemels troon,  straalt volk bij volk in d' ogen...


In ons huis hangt een lijst met verschillende landen, in verschillende kleuren. Ook daar wil God wonen. De kids hebben traditie getrouw een windlicht met verschillende kleuren gemaakt bij een knutselmiddag bij de buren. Ook dat betrokken we er bij. Hoe mooi die verschillende kleuren. Net allemaal verschillende mensen. Precies wat Simeon zong!


Vanavond is het kerst van de sundaykidsclub. Ook daar hopen we naar toe te gaan. Kinderen uit weer een heel andere omgeving mogen weer van het Licht horen! We bidden of God met Zijn Licht ook wil stralen in hun hart!

Een Licht zo groot zo schoon,  gedaald van s Hemels troon,  straalt volk bij volk in d' ogen... 

1 opmerking:

  1. Heel mooi. Dank je wel. En, even wat anders, wat een pracht van een schilderij hebben jullie!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!