zondag 30 augustus 2015

God in de natuur - Op weg...


In de vakantie lazen we Bijbelgedeelten en Bijbelteksten die te maken hadden met de activiteiten die we deden. Zo lazen we over wandelen,  de bergen, het weer, het water en de vogels. Thuis gekomen vond ik het fijn om nog even terug te kijken naar wat we gezien hadden en wat we leerden van God.

Want Gods heerlijkheid is te zien in de natuur. Zo staat dat in deze mooie Bijbeltekst :

Want de aarde zal vol worden met de kennis van de heerlijkheid van de HEERE, zoals het water de bodem van de zee bedekt. -- Habakuk 2:14 (Herziene Statenvertaling)

Voor ons begint maandag de school weer. Op de website was al te vinden welke maandtekst er in september aan de beurt is. En we vinden 't fijn om de tekst met de kids ook thuis te leren. Deze keer is de tekst wel mooi passend bij de afsluiting van de vakantie en het begin van het nieuwe schooljaar.

Maar mijn God, zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom,  voorzien van alles wat u nodig heeft, in heerlijkheid door Christus Jezus... Filippenzen 4:19

Inleiding 
Toen we op vakantie gingen namen we van alles mee. Spullen die we nodig hadden. Eten. Drinken. Geschikte kleding. Spelletjes. Speelgoed.

Als we gingen wandelen namen we alleen de spullen mee in onze rugzak die we op dat moment nodig hadden. Onze kaart om in te checken in de kabelbaan. Drinken. Wat te eten voor onderweg. Fototoestel. En we letten goed op de kaart. En op de bewegwijzering. En ondertussen genieten van de natuur!!!

God wil ons ook geven wat we nodig hebben. Voor onderweg. Voor naar school. Voor thuis. Voor overal.

Ik las de tekst voor.
Maar mijn God, zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom,  voorzien van alles wat u nodig heeft, in heerlijkheid door Christus Jezus... Filippenzen 4:19

Je gaat niet met een lege rugzak op weg. In de tas zitten spullen die je nodig hebt. God geeft ons ook wat we nodig hebben. Dat laat Hij ons weten door deze mooie tekst.

Het is dom om je tas te vergeten. Het is dom om God te vergeten. Want Hij wil je geven wat je nodig hebt. Zijn rijkdom is enorm genoeg!

Wat we op school nodig hebben?
* Kracht om weer op te staan! Op tijd!
* Gebed voor de juffen!
* Gebed voor je klasgenoten!
* Gebed voor jezelf :Doorzettingsvermogen/ moed om te leren. Misschien leren we nieuwe dingen en begrijpen we het niet gelijk. Als je iets moet leren,  duurt dat soms even. Konden we in een keer al touwtje springen? Of begrepen we in een keer het nieuwe spel? Nee, daar moesten we voor oefenen. Zo ook met rekenen en taal en alle andere vakken.

Ook Jozua had moed nodig. Hij moest het volk in Kanaän brengen. Dat gedeelte lezen we samen en God zegt het ook tegen ons :

Jozua, 1:5 -gelijk als Ik met Mozes geweest ben, zal Ik met u zijn; Ik zal u niet begeven, en zal u niet verlaten.

Lied :
Heer wijs mij Uw weg.

Creatief :
Ik maakte een rugzak. En daarbij staat het kaartje met de tekst van deze maand.

Van de week gaan we verder met de spullen die we nodig hebben in onze rugzak... ( wordt vervolgd)

1 opmerking:

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!