Pagina's

zondag 17 mei 2015

Trugkieke... Een jaar gezinsmomenten delen

Vorig jaar ben ik begonnen met gezinsmomenten die ik zelf maakte te delen. Op mijn eigen Facebook -pagina,  maar ook in de Facebook -groep Family Nights. Ilse vroeg toen of ik gastblogger wilde zijn op haar blog. Erg leuk. En toen kreeg ik t echt te pakken en ging ik toch maar zelf bloggen.

Trugkieke... (zouden we in zeeland zeggen) Het begon rond Pasen. De 40 dagentijd. Ik wilde voor mezelf graag beter begrijpen wat het lijden en sterven van de Heere Jezus voor mij persoonlijk nog meer te zeggen had. Ik luisterde toen naar de prekenserie over de 7 wonderen van het kruis. Bij elk wonder bedacht ik toen een gezinsmoment. Voor mezelf om het beter te begrijpen en tegelijk ook voor onze kids. Heel leerzame momenten.

Na Pasen wilde ik ook graag beter de kracht van Zijn opstanding leren kennen. Daar had ik geen prekenserie voor nodig. We gingen gewoon op zoek in de Bijbel. En zo ook met Hemelvaart,  met Pinksteren. En als het klaar was,  liet God me weer iets zien,  waar ik meer van wilde weten.
Zo ontstonden er series: Zoals klei... Op reis... God wil bij ons wonen... Gods liefde... Wie overwint...
Je kunt ze terug vinden bij de pagina Gezinsmomenten.

De Bijbel is een boek waar zoveel in te ontdekken valt. We zijn nog steeds niet uitgeleerd. Ik twijfel,  zal ik nog verder gaan met bloggen over gezinsmomenten. Ik heb nu een jaar lang alles gedeeld. En wat was het heerlijk om erover te bloggen. Om nog even terug te kijken wat God ons leerde,  zodat het nog meer in mij kon wortelen.  Want wat heb ik het nodig dat Gods Woord echt in me blijft. Wat is dat belangrijk voor mij, voor ons gezin dat Gods Woorden in ons blijven. En dat we ons er voortdurend aan blijven herinneren. Daarom schrijf ik regelmatig een tekst op onze wissellijst,  maak ik kaartjes of een bloemstuk, soms een doe - activiteit met de kids, een cd om samen te luisteren,  een nieuw lied om aan te leren.

Trugkieke... Wat leerde God ons veel. Wat  hebben we veel van Zijn eigenschappen leren kennen. Dat Hij Alwetend is,  een Bevrijder,  enz. We weten nu dat we alles aan Hem mogen vragen,  dat niets te gewoon is of te raar. We leerden dat we kostbaar zijn voor Hem. We leerden dat andere mensen soms zo anders zijn,  maar dat God ook van hen houdt,  want ze zijn door Hem gemaakt. En God leert ons om ook van hen te houden. Dat de Heilige Geest gekomen is, dat Hij in ons is komen wonen om ons te helpen. Om te zien wat hoort bij God. Maar ons ook wil helpen in keuze 's maken. En ons te leren dat Hij alles heeft volbracht! Dat Hij regeert! Dat Hij ons bij kan staan,  want Hij is net als ons in alles verzocht geweest. En nog zoveel meer...

Nu ben ik van plan om niet alles meer te delen. Alleen de gezinsmomenten of  activiteiten die erg pakkend zijn. Want mijn verlangen is niet dat jullie alles kunnen na doen of overnemen,  maar dat jullie zelf kijken wat bij jullie gezin past. Dat God jullie dat Zelf laat zien. Een gebed wat ik vaak bid voor zo'n moment: God laat me zien wat ik mag leren aan de kids of waarin ik zelf mag groeien,  waarin ons gezin mag groeien.

Het heeft ons ook geleerd dat het heerlijk is om als gezin tijd voor elkaar te hebben. Wat genieten we daarvan. Niet alleen tijdens gezinsmomenten,  maar ook om samen weg te zijn,  samen thuis te zijn,  samen te luieren,  samen te stoeien,  samen te spelen,  samen stil te zijn, samen een klusje te doen,  samen is wel een heel belangrijk begrip geworden ... (En natuurlijk vermaken we ons alleen ook. Dat hebben we ook zeker nodig.)

Trugkieke... We danken God voor wat Hij ons gaf en dat Hij blijft!

Gods zegen ook voor jullie gezinnen!

4 opmerkingen:

  1. Ik wens jullie ook God zegen toe. Mooi terugkiekblog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd met je jublileum :). Ik merk dat sommige mensen het moeilijk vinden om zelf iets te bedenken om gezinstijd te houden. Daarom is het juist zo kostbaar om dan een blog van iemand anders hierover te kunnen lezen. Fijn dat je het één en ander blijft delen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de felicitatie! Leuk om te horen dat je t fijn vind als ik af en toe wat blijf delen! Ik lees ook altijd graag mee met een ander, maar ben bang als ik alles deel dat t herhaling wordt. Dus dat wil ik ook een beetje voorkomen...
      Groetjes,
      Els

      Verwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!