Pagina's

vrijdag 8 mei 2015

Opgestaan (4): Moeilijke term: Openbaren


We blijven nog een beetje bij de opstanding hangen. Ik vind het niet erg. Naar pasen toeleven doen we heel lang, 40 dagen .  Van de week dachten we na over Jezus,  Die zich openbaarde aan zoveel mensen na Pasen. En Die laat zien dat Hij ons door en door kent!

Leermoment  Hij kent jou... 
We begonnen met het zingen van liederen.
* U weet wat ik denk...
* Doorgrond en ken mijn hart O Heer...

Daarna las ik voor uit de Bijbel. Over de discipelen die aan het vissen waren en geen visje vingen. Dat de Heere Jezus riep om vis. Dat zij het niet konden geven. Jezus wist dat... Hij gaf de raad om het net aan de andere kant te gooien. En wat vingen ze veel vis!

Jezus weet alles. Ook van ons. Maar wat vind Hij het fijn als we naar Hem toe gaan. Onze nood vertellen. Vergeten we nogal eens. We lopen te mopperen,  terwijl we een God hebben die weet wat we nodig hebben. En soms mogen we elkaar daar best aan herinneren.

Een van de kids was deze week iets kwijt. En dat was jammer en er werd gemopperd. Wie zou wel weten waar het ligt? God!  Heb je t al gevraagd aan Hem?  Nee!  Een run naar boven. Ik ging meebidden en zoeken... En even later was het gevonden. Wauw,  wat een God hebben we. Dezelfde als bij de discipelen! We dankten God en prezen Hem!

Leermoment Hij laat Zich aan jou zien! 
Maar God is er niet alleen als we iets kwijt zijn. God wil Zich ook laten zien aan ons op andere momenten. Dat kwam naar voren in de preek.

Daarna is Hij gezien van Jakobus... 1 Korinthe 15:7a

We leerden een moeilijke term: Openbaren.  Onze predikant houdt van taal,  ook van wat oudere taal. Vaak probeert hij het wel goed uit te leggen. En ik vond het een mooie uitleg. Openbaren is dat God naar jou toe komt met Zijn Woord. Openbaren is eerst zien wie jij bent en dan Wie God voor jou is. Als Hij zegt: Ik wil jouw Zaligmaker zijn,  dan mag jij daar Amen op zeggen.

Wat voorbeelden van na de opstanding:
* De Emmausgangers waren erg verward - Jezus laat zien dat het moest gebeuren en legt de puzzelstukjes weer in elkaar...
* Petrus en de discipelen ontdekten dat ze geen vis konden vangen - Jezus laat zien dat Hij de vissen in het net brengt...
* Petrus dacht terug aan Zijn verloochening- Jezus laat zien dat Hij Petrus toch lief heeft...

Hij laat Zich niet alleen zien,  Hij vertelt ook wat je moet doen. Hij komt met Zijn Woord. Jezus wil Zich ook openbaren / laten zien Wie Hij is in jouw situatie. Hij kent jou door en door en weet wat je nodig hebt.

Ik had nog kaartjes liggen met Bijbelteksten. Die hebben we samen besproken.

Wie is Hij voor jou als je moe bent? Mattheus 11:27
Als je verdriet hebt? Jesaja 51:12
Als je iemand fouten ziet maken?1 Johannes 5:16
Als je gezondigd hebt? 1 Johannes 2:1-2
Als er iemand kwaad is? Romeinen 12:21
Als je moe bent van alles?  Mattheus 11 :27

En we bespraken Wie God voor je wil zijn :
Als je iets kwijt bent?
Als je alleen bent?
Als je bang bent?

Van de week vond ik ook deze Mooie kaart met alarm -nummers! God komt met Zijn Woord tot ons op zoveel verschillende momenten.

Nog een mooi filmpje over God die altijd bereikbaar is en Zich aan jou wil "openbaren".:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!