Pagina's

donderdag 14 mei 2015

Boekenkast: De uitdaging van de liefde

Een poosje terug kreeg ik een boek in m'n handen gedrukt van een vriendin. We praten samen vaak over het huwelijk. En deze keer had ze een mooi boek hierover. Een roman. 

Het boek heet Fireproof en gaat over een brandweerman. In de brandweer wereld laat je je partner nooit in de steek. Maar in zijn huwelijk wat op de klippen loopt, wil hij het bijltje erbij neergooien. Zijn vader vraagt hem om het 40 dagen uit te stellen. Hij geeft hem het boek "De uitdaging van de liefde". Voor elke dag een opdracht en een Bijbeltekst. Hij ontdekt op de 20 ste dag dat hij t niet kan. Zijn vader komt naar hem toe en samen raken ze in gesprek. Zijn vader heeft hetzelfde meegemaakt en weet welke snaar hij moet raken. Of is het God,  Die de snaar weet te raken. Lief hebben kan je alleen met God. En dan verandert er wat in het leven van de brandweerman. Hij gaat ondanks verweer van zijn vrouw door met het lief hebben van haar. Hij heeft Gods liefde leren kennen. Geen 40 dagen,  maar elke keer, elke dag opnieuw. Ook als de ander niets wil ontvangen. En zo is Gods liefde ook voor ons.
Z'n vrouw krijgt langzamerhand weer interesse in hem en ziet dat hij wel verandert is en van haar houdt. Hij vertelt dat God het is die hem die liefde geeft. Het komt helemaal goed tussen hen en ze vragen op het einde van het boek een zegen over hun huwelijk.



Het is ook verfilmd. Ook mooi om te kijken.

Het boek " De uitdaging van de liefde " gaat over de 40 dagen. Met elke dag een opdracht voor je "liefde ,  elke dag een Bijbelgedeelte en een ruimte om aantekeningen te maken.

Gods zegen over jullie huwelijk!


1 opmerking:

  1. Dank je. Ik vond het een aangrijpend boek. De film wat minder.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!