Pagina's

donderdag 23 april 2015

Opgestaan (2): Naar boven kijken!

Vorige keren hebben we het gehad over
"opgewekt" . Wat genoten we van het naspelen van de "opwekking ". En nu was de maandtekst van de school: Als je nu opgewekt bent,  zoek de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit .  Daarom willen we deze week/weken samen kijken naar boven. Ik vroeg aan God welk bijbelgedeelte we mochten bespreken. En God liet me Abraham zien. Ook hij leerde om naar boven te kijken. Eerst diende hij de afgoden,  totdat God hem riep. Toen zocht hij niet meer naar dingen beneden,  maar naar boven.

Thema 
Naar boven leren kijken/ zoeken naar de dingen die boven zijn...

Liederen 
Ik kijk omhoog naar de bergen
Ik hef mijn ogen,  op naar de bergen
Vertrouw maar op God

Bijbelverhalen 
* We kijken naar Abraham. Hij leerde om naar boven te kijken naar de sterren,  daar was de belofte die God had gegeven.

Beeldend 

Ik pak de 2 potten erbij. We kijken eerst naar de ene pot,  waar het kruis in zit. We praten samen over dingen die pijn doen.
Dan pak ik de pot met de bloemen en het hart. De pot van overwinning. De Heere Jezus is opgestaan,  Hij heeft de zonde en pijn en verdriet overwonnen.

In de tekst die we moeten leren staat dat we moeten kijken of zoeken naar de dingen die boven zijn. Daar is de Heere Jezus. Hij heeft overwonnen. Kan je naar boven en beneden tegelijk kijken?  Nee. God leert ons nu onze zonden vergeven zijn, te kijken naar boven.

Van de week is een lieve oud -juf van de kids door de Heere Thuis gehaald. Op de kaart stond een tekening van haar lievelingslied. Lichtstad met de paarlen poorten. Daar keek zij naar als ze het moeilijk had. Bemoedigend om te horen dat iemand in je omgeving dat doet.

Maar ook in de Bijbel lezen we van mensen die verdriet hadden. Ook over gewone dingen. En toen vertelde ik van Abraham. Abraham wist niet hoe het moest. Hij woonde in een prachtig land,  het beloofde land. Maar nog zonder kinderen. Terwijl God het had beloofd...???  Een groot vraagteken in zijn leven. God liet Abraham naar de sterren hemel kijken. Zo zal het zijn Abraham! Zo groot wordt jouw volk! God doet wat Hij beloofd!

Samen met Hem mogen we naar boven kijken,  bij alle omstandigheden die het voor ons zo donker kunnen maken. We mogen ons vasthouden aan Zijn beloften. We mogen op zoek gaan naar die beloften. We mogen zingen van die beloften! We kijken mee met Abraham en naar wat God hem beloofd! Gods beloften gelden ook nu nog.

Onze gedachten kloppen niet altijd met Gods beloften. Deze kaart hebben we een keer gebruikt met Pasen. Wat blijft hij mooi.



Hou je vast aan Gods beloften! Je blik gericht op Hem!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!