zaterdag 11 april 2015

Wees waakzaam! Maak ruimte voor God!

Een serie over waakzaam zijn. Herkennen wat bij de boze hoort... En zeker dat is nodig. Maar niet het doel van ons leven!

Vanavond stonden we met onze bijbelstudiegroep stil bij 2 Petrus 1. Als je t op 't eerste gezicht leest,  begrijp je bijna niet wat er staat. Maar samen kwamen we er wel uit.

Deze tekst staat centraal in het bijbelgedeelte wat we bespraken :

Gelijk ons Zijn Goddelijke kracht alles, wat tot het leven en de godzaligheid behoort, geschonken heeft, door de kennis Desgenen, Die ons geroepen heeft tot heerlijkheid en deugd;
Door welke ons de grootste en dierbare beloften geschonken zijn, opdat gij door dezelve der goddelijke natuur deelachtig zoudt worden, nadat gij ontvloden zijt het verderf, dat in de wereld is door de begeerlijkheid.



We hebben dierbare en grote beloften van God ontvangen. Die ontvangen we door Jezus te leren kennen. Door Gods Woord te lezen. Wat gebeurt er als je dat doet?
Door de kennis van de Heere Jezus krijgt God meer gestalte in jou. God komt nog meer in jou wonen. De begeerlijkheden of verlangens die van de wereld zijn zullen vervagen. Dus als je onrust merkt,  vul jezelf met meer kennis van God. Maak ruimte voor Hem! Dan krijgt Hij gestalte in jou! Nog een kleine tip: Begin je dag met God. Open Zijn Woord en prijs Hem met een lied om Wie Hij is!  Zo krijgt Gods Woord,  God Zelf plaats in jouw gedachten. Herinner jezelf daar de hele dag aan.

Als je ouder wordt en gaat groeien is er meer ruimte in jou. Vul je die ruimte op met God of met begeerten van deze wereld?

Petrus roept op om je te blijven voeden met de kennis van God,  met Gods Woord. Dat doet hij zolang hij dat kan. En hij roept ook ons op om dat te blijven doen. Roep elkaar op om God beter te leren kennen! Als bijbelstudiegroep mogen we elkaar aanmoedigen. Maar ook als we samen zondags naar de kerk gaan,  klinkt de oproep om God beter te leren kennen. Dan komen die kenmerken van geloof, kennis,  lijdzaamheid , deugd,  enzovoort vanzelf.

Wij zijn geneigd om onszelf geloof,  geduld, kennis en deugd aan te leren. Vaak worden we moedeloos omdat dat niet lukt,  we te weinig geduld hadden. Maar we moeten helemaal niet ons best doen om zelf geloof, geduld,  kennis, deugd te krijgen. We moeten ons wel vullen met Gods Woord. En we mogen Hem danken dat Hij dat geloof, geduld, kennis en die deugd in ons zichtbaar laat worden. Want God komt Zelf in ons wonen. En dan worden wij vol van geloof,  geduld en vol van God.

God, wilt Uzelf in mij komen wonen. Geef dat ik ruimte maak voor U!

Hoe meer ruimte er is voor God, hoe minder voor begeerlijkheden, onrust,  ontevredenheid van deze wereld.

Samen zongen we het lied: Glorie aan God. In het refrein staat: Satan hij beeft,  want hij weet Jezus leeft. Hij is verslagen het Lam troont voor eeuwig!
Het raakte me. Satan lijkt sterk,  maar hij is al verslagen. Hij beeft. En dan weten we toch Jezus leeft. God is Koning!  Hij zit op de troon!

Thuis heb ik een wereld kaart ophangen. En ik kijk er nog eens naar. Zoveel landen waar vervolging,  honger,  oorlog is. Maar ook daar is Hij Koning over. Hij leeft! Hou dat in het oog! Roep elkaar daar toe op! Wees daarin waakzaam!

4 opmerkingen:

  1. Wat een mooie, duidelijke Bijbelstudie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn, dat t toch duidelijk over is gekomen! Ik vond 't zo mooi en wilde t graag delen, maar Petrus uitleggen is niet altijd makkelijk.

      Verwijderen
    2. Soms best moeilijk om iets over te brengen! Maar het is je gelukt hoor!

      Verwijderen
  2. Die wereld kaart is een goed idee! Dank je wel voor je mooie blog. Ja, laten we ons vullen met het woord!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!