Pagina's

vrijdag 24 april 2015

Bijbelstudie 2 Petrus 1: 9-21

We werden vanavond opnieuw aangemoedigd door Petrus om te lezen en luisteren naar Gods beloften. Geloof het profetische Woord! Wat heerlijk om er weer samen in te duiken. Ons aan Zijn beloften te herinneren!

Wat mooi dat er staat dat het profetische woord als een lamp is in het donker. Je gaat er naar toe!  Je leest het profetische woord. En dan zie je het Licht,  de Heere Jezus,  Die de vervulling is van de profetie. De morgenster gaat dan op in jouw hart!  Wat een vrede,  vreugde als je Gods Woord gaat begrijpen!  Dat Zijn Liefde,  Zijn Licht, Hijzelf in je hart komt.

Het is soms niet even de Bijbel lezen. Het kost soms tijd,  voordat je het begrijpt. Voordat het je wat doet. Blijf bij dat Licht!  En wacht tot het Licht ook opgaat in jouw hart. Sla de Bijbel niet dicht als je het niet gelijk begrijpt. Laat hem open liggen en wacht op Hem.

Diezelfde Heilige Geest,  die het profetische Woord,  doorgaf aan gewone mensen,  gaat het ook duidelijk maken aan ons.

Onze predikant preekt regelmatig uit de profeten. Hij vertelt dan ook aan ons wat hij ervan ziet van de Heere Jezus. Maar niet altijd landt dat direct bij mij. Ik laat het nu even rusten en wacht tot God het me duidelijk maakt.( In plaats van te mopperen dat de preek zo moeilijk was,  want is het niet veel beter om door God Zelf onderwezen te worden?)

Op maandag heb ik m'n sportmomentje. Ben ik alleen en wacht ik op Zijn Licht.
En soms moet ik wachten tot het volgende moment dat ik alleen ben en tijd heb voor God.
En soms wordt t ineens duidelijk tijdens m'n werk. En soms laat God me via een gebeurtenis met de kids iets zien.

Ik neem me voor om rustig op Hem te wachten. Want Het Licht komt. Ook in ons hart!

Een lied over het opgaan van het Licht in ons leven: Bron van Licht en Leven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!