zaterdag 20 december 2014

Thema- etentje Muziek- recepten



Zoals jullie misschien al weten, hou ik erg van thema's. Deze kerst dachten we samen na over muziek. In onze gemeente mocht ik zorgen voor de tafel-aankleding en het etentje voor de ouderen. En veel dingen herinneren aan Muziek: God loven. En ook thuis mochten ze lekker meegyenieten van het menu en de tafel-aankleding. Proefkonijnen!

MENU

Amuse lepel van bladerdeeg met
kalfsleverworst of rookvleespakketje

Kippensoep of tomatensoep
met muzieknoot crouton

diverse warme broodjes, breekbrood,
 waldkorn, bruin brood
met kaas, ham of fricandeau

Salade met spekjes, peer, druiven,
 danish blue en krulsla
met honing/ mosterddressing 

indische gehaktballetjes met chili- saus

aardbeien trifle met muzieknoot

Omdat veel mensen vragen naar t recept van sommige dingen, hier wat van de receptjes.

Amuselepel met kalfsleverworst
* amuselepel van bladerdeeg ( kant en klaar)
* kalfsleverworst
* spuitzak
* peterselie

Laat de kalfsleverworst zacht worden en knijp het leeg in een spuitzak. Maak een toefje op de lepel en decoreer mer een beetje peterselie.

Amuselepel met rookvleespakketje
* amuselepel van bladerdeeg
* rookvlees
* mon- chou

Snij kleine plakjes van de mon- chou. Pak het in met rookvlees en leg het op de amuselepel. Evt nog bestrooien met zout en peper of blaadje peterselie.

Muzieknoot- crouton
* bladerdeeg
* uitsteekvorm muzieknoot
* losgeklopt ei
* zout en peper

Verwarm de oven voor op 210 graden. Steek muzieknootjes uit het bladerdeeg. Bestrijk met losgeklopt ei. Strooi er peper en zout over.
5-10  minuten in de oven. Leg het op een schaaltje bij de soep!

Salade
* trosje druiven
* 2 peren conference
* 100 gram spekreepjes
* 50 gram danish blue
* krulsla, hoeveelheid naar eugen inzicht

Was de druiven. Snij ze door midden.Schil de peer en snijdt hem in kleine stukjes. Bak de spekreepjes even in de koekenpan. Snij de danish blue in kleine stukjes. Was de sla.  Meng alle ingredienten door elkaar. Lekker met honing/mosterd-dressing!

aardbeien trifle met muzieknoot koekje
* chocoladekoekjes deeg
* uitsteekvormpje muzieknoot
* saté prikker
* losgeklopt ei 
* touw

Rol het deeg plat. Steek het vormpje eruit en maak een gaatje met de satéprikker. Leg het op de bakplaat en zet het 15 minuten in de voorverwarmde oven van 150 graden. Als het koekje afgekoeld is, haal je een touwtje door het gaatje en maak je er een knoopje in.

* chocoladecake verkruimeld
* vruchtenvlaaivulling
* bokkenpootjes verkruimeld
* griekse yoghurt 250 gram en 125 ml slagroom erdoor geklopt
* merinques verkruimeld
* wijnglas

Vul het wijnglas eerst met een laagje:
chocoladecake
vruchtenvlaaivulling
griekse yoghurt met slagroom
bokkenpootjes
vruchtenvlaaivulling
griekse yoghurt met slagroom
verkruimelde merinques

Zet een lepeltje in het glas en hang de muzieknoot eraan!

EET SMAKELIJK!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!