woensdag 19 november 2014

Uitgenodigd op de bruiloft...- Gezinsmoment


We keken er met elkaar naar uit. De bruiloft van onze neef! In de zomer waren we al wezen kijken in hun leuke huisje. En toen nodigden ze ons uit op het bruiloftsfeest. De kaart kwam... We begonnen aan de voorbereidingen. Vrij vragen op school, we dachten na over feestelijke kleren, een kado.... Wat hebben we er naar uitgekeken. Blij dat we waren toen we eindelijk kleren hadden, modeshow gelopen... Afspraak bij de kapper gemaakt... En toen... eindelijk was het zover! De dag!

Eindelijk mochten we naar de kapper, onze nieuwe kleren aan... We reisden naar het midden van het land en daar ontmoeten we onze neef met zijn prachtige bruid!
We gingen mee naar de kerk, vierden samen met hen het feest... Wat heerlijk om mee te mogen genieten als God twee mooie mensen samen brengt!

En na deze feestelijke dag, vroeg ik aan God wat ik met de kinderen mocht bespreken. We lezen nu over de Koningen van Israël nadat we over de regering van God hadden nagedacht. Toen vond ik een boekje over " Je bent een prinses" . Daarin stond het verhaal van de koninklijke bruiloft. Dat werd het!

Eerst praatte ik met de kids over de koningen van Israël. We hadden het over koning Saul, koning David, koning Salomo, koning Achab...  Er waren koningen bij die God dienden, maar ook die dat niet deden. En Wie was eigenlijk de Koning van Israël? De Heere God!

Ik vertelde van de uitnodiging die we gekregen hadden voor de bruiloft. We hadden het over de voorbereidingen en hoe fijn het was...

Toen vertelde ik het verhaal van de Koninklijke bruiloft, uit Mattheus 22. De mensen hadden geen zin om vrij te vragen, ze hadden andere dingen te doen...

Tussendoor vroeg ik : Wat vind je daarvan?  Met in hun achterhoofd alle feestelijkheden van afgelopen week , was dat niet te begrijpen dat mensen dat kunnen zeggen.

Ik vertelde verder over de knecht die met de bruiloftskleren weer terug kwam bij de Koning. De koning was teleurgesteld. Maar Hij zei: Ga naar de stegen en buitenwijken en dwing ze in te komen. Zwervers, mensen met weinig geld kregen toen een bruiloftskleed en gingen naar het feest! Wat waren ze blij!

We dachten aan de prachtige kleren die we aan hadden op de bruiloft van onze neef! Schoon en mooi en netjes. Weet je dat we van God ook een mooi kleed krijgen? Zo mooi, geen vlekje of rimpel? Zo mogen we op Zijn feest komen!

Wat is het belangrijk om op een bruiloft er netjes uit te zien. Er was ook iemand op het feest die geen bruiloftskleed aan had. De Koning vroeg waarom hij dat niet aan had. Hij had niets te zeggen. Hij werd naar buiten gebracht. Zonder bruiloftskleed ben je niet welkom.

Zo moeten ook wij wel het kleed van vergeving willen ontvangen. Dan zijn we rein en bekleed met het mooie kleed!

Op tafel zette ik een kaarsenstandaard. Daaromheen wond ik tule. Dat herinnert ons aan het kleed van gerechtigheid wat God ons aanbiedt. Willen we het aantrekken?

De hele week lezen we of in de kinderbijbel of in de gewone Bijbel over bruiloften en feesten:
De Koninklijke bruiloft - Mattheus 22
De verloren Zoon die ook een mooie kleed om kreeg...
De bruiloft in Kana... Als Jezus op de bruiloft is, is het een feest! En is er genoeg!
De 5 wijze en 5 dwaze meisjes... Is onze lamp brandend? We zorgen ervoor dat de kaarsjes kunnen branden s avonds... We willen onze lampen van lezen uit de Bijbel en met God praten ook brandend houden...

Deze week is het ook voorbereiding voor het Heilig Avondmaal. Eigenlijk past dat er ook weer bij. We gaan verder met de maaltijden die de Heere Jezus houdt bij mensen... Daarover volgende keer misschien meer...



4 opmerkingen:

  1. Mooi! als je het zelf hebt meegemaakt dan leeft het, dat zie je aan je kids!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi om daar mee bezig te zijn, met dit thema.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gezinsmoment! Ik vind het leuk om erover te lezen en ben benieuwd wat je verder nog zult schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Dat moedigt me aan om toch verder te vertellen!

      Verwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!