donderdag 3 juli 2014

Zoals klei...(5)/Getuigen...- Gezinsmoment

Zondag ging de preek over de tekst uit Handelingen 9:31. En zij werden vermenigvuldigd... Wat is dat mooi na Pinksteren! We hebben het Pinksterfeest ook bewust meegemaakt door de verschillende gezinsmomenten. Het verlangen is er dat ook anderen die God en Zijn Woord nog niet kennen bereikt worden.



We hadden de kaarsen aangestoken en ik had een paar kandelaars zonder kaars neergezet. Het mooiste is het als er een kaars in staat. Daar is de kaarsenstandaard voor bedoeld. Er zijn ook kinderen en mensen in de buurt die God nog niet kennen. Toen Jezus naar de hemel ging zei Hij tegen Zijn discipelen dat zij nu moesten getuigen van Hem. En die opdracht geeft Hij ook aan ons.

We mogen Zijn Woord doorgeven. Binnenkort is er een Vakantie kidsclub in onze wijk. Er zijn kinderen in de wijk die God nog niet kennen. Wat zou het fijn zijn als ze ook mee gingen naar de club. Volgende week gaan we folderen!

We zetten een kaars in de lege kaarsenstandaard. ( Bij ons staat de kaars voor Gods Woord en als tie brandt de Heilige Geest die je leert, zie ook gezinsmoment van Pinksteren) Wat zou het mooi zijn als ze God leerden kennen. In Johannes 17:20 lezen we dat de Heere Jezus ook bidt voor degenen die door hen in Hem gaan geloven. Wat een bemoediging om zelf ook met Jezus voor hen te bidden.
Natuurlijk steken we nog even de kaars aan, die nu in de kaarsenstandaard is gezet.

Een mooi lied over een lichtje: Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht. Laatste regels zijn ook mooi. Hij helpt ons erbij.



Tot slot zingen we wat liederen van de Vakantie kidsclub en eindigen we met gebed voor hen die God nog niet kennen. Of God hun harten en de harten van hun ouders klaar wil maken voor de kidsclub.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!