Pagina's

zaterdag 28 juni 2014

Zoals klei...(4a)/ iedereen is anders/Veelkleurig, verschillend en dienstbaar- Gezinsmoment

Wat een verschillende kralen zitten er aan de ketting. Er is er geen een hetzelfde. Zo heeft God ook ons allemaal uniek geschapen, ook in de gemeente. Veelkleurig, verschillend en dienstbaar. ( Uit: Breng ons samen-Sela)


Pas bij de AH een leuk spel gekocht. Op de kaartjes staat een vraag en 5 antwoorden. Degene die het voorleest moet voor zichzelf opschrijven wat het beste bij hem of haar past. En welke het minste bij hem/haar past. De andere spelers moeten bedenken wat hij/zij op heeft geschreven. En dan kijken wie die persoon het beste kent. Erg leuk om te doen! En leuk om te zien dat we allemaal zo verschillend zijn! Uniek gemaakt door onze Schepper! In ons gezin is iedereen al zo anders. Dat is ook zo in de gemeente. We mogen genieten van die veelkleurigheid, verschillen en de manier waarop een ander kan dienen.


Er zijn verschillen in geloofsgroei, verschillen in denken, verschillen in opvattingen. Klopt dat dan wel? We hebben toch eenzelfde Vader? Maar God kneed ieder op Zijn manier. Hij is de Maker. En wie houdt ervan om verwarring te zaaien? Ons eigen boze hart of de duivel? Kan allebei. Maar God wil dat we genieten van Gods werkstukken, van elkaar, van de Gemeente van Christus. Veelkleurig, verschillend en dienstbaar. Lees ook 1 Korinthe 12!


We luisteren nog naar het lied Iedereen is anders:


En hokjes, vakjes...


Tot slot het lied dat we s zondags vaak zingen: Breng ons samen. Hoe verschillend we ook zijn: Brengt U ons samen God, in Uw naam! Veelkleurig, verschillend en dienstbaar...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!