zaterdag 21 juni 2014

Zoals klei...(1)

Soms heb je dat... Zomaar een spontaan ontdek-moment. Een poosje terug hadden we een kaarsenstandaard gekleid, maar was de klei al een beetje hard en dus moeilijk om mee te werken. Nu had ik andere klei. Ze kregen allemaal een stukje en we begonnen te kneden. Deze klei was veel soepeler!

Zo is het ook met ons leven. Zijn we de stugge klei of laten we ons makkelijk vormen?

We wílden graag een kaarsenstandaard maken. Wat is het dan handig als je een kaars hebt. We hadden het er al eerder over gehad dat Gods Woord is als een kaars. Hij wil in ons wonen. Maar past t er wel in? Als een kaars een beetje wiebelt is dat niet handig.

Weer een les. God kneedt ons rond Zijn Woord. Past Zijn Woord in ons? Luisteren we naar Zijn Woord?

Samen gepraat over wat Gods wil is, als er iemand alleen staat. Wat zou God dan willen? Wat zou Hij doen? En als je verdriet hebt? Hij slaat de armen om je heen en wil je troosten! En als je gezondigd hebt? Hij kijkt ernaar uit om jou te vergeven. Als Hij brood en vis krijgt, deelt Hij het uit. Zo wil God er zijn voor ons. Kunnen wij er ook zo zijn voor een ander? Dat gaat God ons ook leren!

We maakten een standaard waar de kaars gelijk in kon. Maar ook een standaard die eerst moet drogen, voordat de kaars erin past. Er is geen werkstuk hetzelfde. Ook ieder mens is uniek! God weet precies hoe jij zijn moet.

We zingen het lied: Zoals klei...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!