zaterdag 21 juni 2014

Goede vrijdag




Goede vrijdag...

We zijn s morgens begonnen met het verhaal van Bar-abbas en Jezus. Jezus was blanco, zonder zonde.(wit papier) Op het andere papier schreven we een heleboel zonden op. Geholpen door de 10 geboden. Die zonden horen bij Bar-abbas, jou en mij. Wat gebeurde er? Jezus nam de schuld van ons op zich. We prikten met punaises de zonden op het witte papier van Jezus. Nu was ons blaadje schoon!






Jezus werd overgeleverd om gegeseld te worden. We prikten er weer punaises bij... Wat een pijn. Zo nam Hij onze ziekten op zich. ( door zijn striemen genezing). Er werd een doornenkroon gevlochten en op Zijn hoofd gezet. Weer punaises erbij geprikt. (Alle pijn die er door de zondeval is gekomen heeft Hij op zich genomen!)
We luisterden naar het lied: langs de via dolerosa... Jezus werd uitgejauwd... Weer punaises...
Met al die pijn werd Hij aan het kruis genageld. We prikten het op het kruis...


s Avonds hebben we het kruis er weer bij gepakt. De kruiswoorden gelezen. Jezus bad voor de mensen! Wat bijzonder! En de tekst uit kolossenzen 2:14. Het document met zonden hebben we vernietigd. In kleine stukjes gescheurd. Dat deed Jezus voor ons! We zijn nu witter dan de sneeuw! Op watten (sneeuw)hebben we water besprenkeld. Daarop zaadjes. Jezus geeft ons nu nieuw leven met Hem! We zijn er stil verwonderd over!


Het papier van Jezus hebben we in vershoudfolie gerold. (idee van de kids, Jezus werd ook in doeken gewikkeld, voor mij was het meer praktisch dat het blaadje niet vies zou worden) In het graf gelegd en daar ook zaadjes in gestrooid. Als het zaad niet in de aarde valt zo kan het geen vrucht dragen.

Vandaag stille zaterdag. En af en toe kijken en verwonderen over alles wat Jezus voor ons heeft gedaan!


Gezegend paasfeest!





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!